De Hoge Gezondheidsraad beveelt griepvaccinatie aan voor iedereen die kinderen van jonger dan 6 maanden verzorgt. Dit geldt zowel voor ouders, familieleden (grootouders, samenwonende familieleden...) als professionelen (bv. in kinderopvang). Meerdere studies tonen immers aan dat griep ernstige gevolgen kan hebben bij jonge kinderen, vooral dan bij kinderen jonger dan 6 maanden. Het gaat onder meer over bacteriƫle complicaties zoals middenoorontsteking (acute otitis media) en ernstige longontsteking (pneumonie), en complicaties zoals koortsstuipen, soms centrale neurologische verschijnselen zoals encefalitis (hersenontsteking).

De huidige griepvaccins zijn niet geschikt om die jonge kinderen van minder dan 6 maanden zelf te vaccineren omdat hun immuunsysteem nog niet reageert op het vaccin. Ook voor kinderen tot 2 jaar is het vaccin maar in beperkte mate effectief.

In de Verenigde Staten worden kinderen vanaf 6 maanden wel systematisch gevaccineerd tegen de griep. In Belgiƫ raadt de Hoge Gezondheidsraad de vaccinatie van gezonde kinderen momenteel niet aan.
De European Paediatric Influenza Analysis Group (EPIA) onderzoekt momenteel in acht Europese landen de voor- en nadelen van griepvaccinatie bij kinderen.